MINE BØKER

 

 

SÅ VAKKER DU ER

2013, Cappelen Damm

 ​Vinnar av Brageprisen 2013 for beste barne- og ungdomsbok. Nominert til Kulturdepartementets litteraturpris 2013. Seld til Danmark, Tyskland og Ungarn. 

  

Det er sommar og alt er annleis. Onkel Simon flyttar inn hjå Henrik og mora. Simon og Henrik har alltid hatt eit nært forhold, men no er Simon sjuk, veldig sjuk. Det er ikkje vanskeleg å sjå kva slags veg det ber, utan at mora seier det rett ut. Henrik fortel Simon at han har kyssa Kjersti, ei jente i klassen, sjølv om han ikkje har det. Han torde ikkje da han hadde sjansen.  

 

Så vakker du er er historia om ein gut som blir til ein ung mann, mens ein annan ung mann visnar bort. Det handlar om å gripe dei sjansane livet gir ein – og om at brått ein dag er det ikkje fleire sjansar å gripe. Brynjulf Jung Tjønn skriv i ein knapp og antydande form, men språket dirrar av kjensler.

 

FOTBALLSKOENE

ILLUSTRERT AV LISA AISATO

2012, Cappelen Damm

Sigurd gleder seg til kamp! Han håper å få spille spiss i dag. Men så oppdager Sigurd at han har glemt fotballskoene hjemme, og dermed blir det bestevennen Olav som får spille spiss i stedet. Det er pyton å se kampen fra benken, syns Sigurd, uansett hvor spennende kampen er. Men så blir Olav skadet!

Fotballskoene er en søt og gjenkjennelig liten bok om fotball, konkurranse og vennskap.

KINAMANN

2011, Cappelen Damm

 

I 1983 blir snart tre år gamle Jung Suh-soo adoptert fra Sør-Korea til Norge. I den lille bygda Feios i Sogn og Fjordane vokser han opp som enebarn og odelsgutt i idyllisk vestlandsnatur, men kjenner seg fremmed hjemme på gården. 29 år gammel har han etablert seg i Oslo med kone og barn. Likevel plages han av sin adoptivbakgrunn. Kinamann handler om å være adoptert, om sauer og gårdsdrift, om en gigantisk far, om den vakre norske naturen, om Seoul, og om en voksende lengsel etter å bli kjent med sitt opphav.

 

Kinamann er en storartet roman om identitet og tilhørighet, arv og miljø, og om rasisme.

I MORGEN SKAL VI SITTE I SOLEN

2009, Cappelen Damm

 

Denne korte fortellingen handler om 11 år gamle Oscar og familien hans; om forholdet til faren og bestefaren, men først og fremst Oscars forhold til moren. En mor som ikke klarer å være som andre vanlige mødre. En mor som ikke orker sønnen sin helt, en mor som sliter, en mor som slår. En mor som fyller sønnen sin med redsel, med skam, og med savn. En poetisk, sterk og annerledes barnebok. Den er formmessig og tematisk utfordrende, skrevet med et stort alvor.

 

Seld til Færøyane.

 

Signert bok kan kjøpes direkte hos forfatteren for 125 kroner inkludert frakt.

LYDEN AV NOEN SOM DØR

2008, Cappelen Damm

 

Ein dag skal Clemence og faren støvsuge huset, men kjem aldri heilt i gong. For noe har skjedd og sirener uler gjennom bygda. Før dette blir faren kutta i panna av ei flaggermusvinge, kloakken flyter i kjellaren og Clemence kjem nærare nabojenta Marie.

 

Lyden av noen som dør er ein intens, brutal og poetisk roman om noe som aldri bør skje, men som likevel kan skje over alt.

 

EG KOM FOR Å ELSKE

2002, Samlaget

 

Ei ung jente oppdagar seg sjølv og kjenner smerta ved eit brote familieliv. Samstundes med at mora får ein ny kjæraste, finn hovudpersonen i denne poetiske, sanselege forteljinga fram til sitt eige begjær.

 

"Det er poetisk, innsiktsfullt og vakkert gjort. Eg kom for å elske er eit imponerande stykke arbeid av ein debutant fødd 1980."

Marta Norheim, Boktilsynet, NRK

 

Signert utgåve av boka kan kjøpast direkte hjå forfattaren for 75 kroner inkludert porto.